30 martie 2023

Raliul Bucovinei

Ediția a XI-a, 17 – 18 iunie

Raliul Bucovinei – suficiente repere de neratat

3 min read

Va fi o săptămână plină de evenimente în nordul tării, toate prilejuite de organizarea, în județul Suceava, a celei de-a patra etape din Campionatul Național de Raliuri Betano 2022. Toate, între 13 și 19 iunie!

După ce luni, 13 iunie, vor fi puse la punct ultimile detalii la comandament și în punctele fierbinți ale întrecerii, marți, 14 iunie, la prânz, organizatori, autorități și parteneri vor participa la o conferință de presă la Vatra Dornei, în superba Sală a Oglinzilor din Primărie. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul oficial al competiției, www.raliulbucovinei.ro.
De miercuri, 15 iunie, primele echipaje vor sosi la Câmpulung Moldovenesc și vor începe recunoașterea traseului. Organizatorii au pregătit o configurație deosebită a competiției, întinsă pe 384,70 km, dintre care 122,70 km de probe speciale.
Joi, 16 iunie, după recunoașteri și verificări tehnice inițiale, de la ora 18.30, pe platoul din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, piloții, copiloții și oficialii cursei vor transmite gândurile într-o conferință de presă urmată de fotografia oficială de grup și Startul Festiv, fiecare mașină de concurs urmând a trece prin fața spectaorilor.
Vineri, 17 iunie, totul se mută la Vatra Dornei unde, în prima parte a zilei, pe superbul traseu de pe malul Bistriței, spre Dorna Arini va avea loc Shakedown-ul. De la prânz, echipajele și mecanicii revin la Câmpulung pentru că la ora 15.00 începe oficial competiția, cu 3 treceri pe proba Pojorâta, în urcare spre Rarău. Seara, după ora 19.00, Superspeciala din centrul Municipiului Câmpulung Moldovenesc va încheia, în cel mai frumos mod cu puțință, o zi plină.
Sâmbătă, 18 iunie, lupta cea grea cu secundele continuă dis-de-dimineață. De la ora 9.00, echipajele vor parcurge de două ori Proba Sadova, apoi se vor îndrepta, în mare viteză, pe Proba Vatra Moldoviței, spre Sucevița. În imediata vecinătate a renumitei mănăstiri e regruparea, după care concurenții vor parcurge cele două probe în sens invers, spre Sadova, probe numite Sucevița, respectiv Paltinul. Cea din urmă va fi parcursă de 3 ori, ultima trecere fiind Power Stage, cu punctaje suplimentare pentru primii clasați și festivitate în Sadova, în jurul orei 18.30. De la ora 20.30, scena de pe platoul din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc va găzdui premierea la toate clasele.
Duminică, 19 iunie, sportivii, oficialii federației, organizatorii și spectatorii iși iau rămas bun de la pitoreasca zonă din nordul țării, iar bucovinenii iși vor continua traiul tihnit, departe de agitația specifică zonelor urbane aglomerate din restul țării.
Raliul Bucovinei este a IV-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2022 și este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, primăriile municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vatra Moldoviței, Sucevița, Pojorâta sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Mașina oficială a competiției este Toyota prin Revlaco Suceava.

About Post Author

You may have missed